Жребият за Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години беше изтеглен на тържествена церемония в Албена днес. България за първи път е домакин на турнира, а участието на нашия тим е дебютно. Срещите ще се играят на стадионите в Добрич, Балчик, Каварна и Албена, от 5 до 17 май.
На церемонията присъстваха делегации на отборите -участници, представители на УЕФА, на градовете-домакини и футболните клубове, чиито стадиони ще приемат мачовете от първенството. Тазгодишните финали са специални защото ще дадат на феновете възможността да гледат на живо особено талантливи млади футболистки в началото на тяхната кариера, заяви Лаура макалистър. Тя подчерта, че женският футбол е приоритет на УЕФА.
Стилната церемония беше водена от Мис България 2004 Гергана Гунчева, а футболната легенда Емил Костадинов изтегли жребия.
България беше поставено под номер 1 в А група, като домакин на първенството и ще открие турнира в първия мач с Португалия. Останалите отбори в групата са Дания и Испания. В Б група се наредиха Австрия, Германия, Англия и Холандия. Треньорът на българските национални състезателки потвърди, че всички останали отбори са фаворити, но е оптимист за подреждането ни в първите места поне на нашата група. Радулов е подбрал 22 момичета от цялата страна, като в селекцията му най-младите са Димитра Иванова от Добрич и Симона Стоянова от Велико Търново, родени през 2004 година.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*