Множество забележки към качеството на рехабилитацията на пътя Добрич – Варна отправиха граждани и професионални шофьори. 15,5 км. от пътя Добрич – Варна бяха ремонтирани с европейски средства в размер на 8,5 млн. лв. Отсечката беше официално открита през август м.г.
Констатираните дефекти по асфалтовата настилка след 25-ти км са поправени от фирмата изпълнител на проекта – за негова сметка, съгласно гаранционните условия на договора, съобщават от АПИ. Това се отнася и до отсечката от отбивката за Новаково до разклона за Дебрене, която беше ремонтирана извън проекта. В по-голямата си част дърветата не са изкастрени и пречат на високите товари, а през зимните месеци снегът от клоните пада върху пътя, алармираха още добричлии.
Забележки бяха отправени още към изпълнението на мантинелите, канавките и маркировката. Наш екип видя, че една от тръбите на виадукта преди с. Крумово е задръстена с цимент и строителни отпадъци.
Ремонтно-възстановителните работи на пътните принадлежности са изпълнени в съответствие с техническия проект и спецификация на АПИ. От там ни уверяват, че е премахната излишната растителност, а канавките периодично се почистват.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*