Медицинските специалисти масово напускат добричката болница. Спешно отделение е под угрозата да бъде закрито – ръководството на болничното заведение е решило от началото на април на смяна там да работи само по един екип. Медиците недоумяват как ще обслужват спешните случаи от цялата област.
Медицински сестри, фелдшери и лаборанти излязоха за втори път на протест в Добрич. Те настояват за по-високо, достойно за труда им заплащане. Двойка млади лекари бяха сред първите, които дойдоха да ги подкрепят. По думите им около 30 сестри са подали заявления за напускане – поне по 2 във всяко от отделенията. Златина Добрева е една от 8-те операционни сестри, подали заявление за напускане. Болничното ръководство им обещало компромисен бонус от около 200 лева, но това не решава проблема. Оголена е и рентгеновата лаборатория. Три мед. сестри в Спешно отделение вече са напуснали.
Минимум по 60 възрастни пациенти и около 20 деца на смяна преминават през спешното. Младите специализанти отказват да работят сами там и също напускат.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Стела 1 година ago

    Аз подкрепям изцяло протеста им. Но подкрепям и оставката на цитираната в статията, медицинска сестра Златина Добрева – тя трябва да напусне болницата.
    Така, ще има по-малко секс в лекарските кабинети и лекарите ще имат повече време за болните си. Ще има и по-малко разрушени лекарски семейства!!!