Нова пристройка към детската градина в село Батово беше открита официално днес. Малчуганите, които редовно посещават детското заведение в момента са 15, но се очаква да се увеличат, защото за разлика от повечето населени места в община Добричка, тук миграция почти липсва.
700 са жителите на село Батово, а детската градина и училището са пълни с деца, които ги посещават редовно. Родителите работят в близките черноморски курорти и на строителни обекти. Независимо от сезонната им заетост, отлив от селото няма, а раждаемостта се покачва. 28-годишната Стефка Георгиева е майка на 2 деца, като по-големият й син Найден вече е възпитаник на детската градина. Младата жена е родена в селото и е категорична, че няма да го напусне, защото по думите й, който търси работа, намира. Доволна е, че не се налага децата да пътуват до друго населено място и чака по-малкият Георги да навърши определената възраст, за да тръгне и той на забавачка. Кметът на селото Мариана Димитрова съобщи, че още 15 деца от 0 до 2 години чакат реда си.
Днес беше открита нова пристройка към съществуващата градина – спално помещение с 20 легла. Обновяването на ДГ „Зорница” е на обща стойност около 65 000 лева, осигурени от бюджета на Община Добричка.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*