Четвърти месец северната част на ул. „Димитър Списаревски” в Добрич е като гребен канал, казват живеещите там. Докато общината ремонтира старата канализация в участъка, няколко къщи около нея се наводняват периодично.
Къщата на Дора Савова е от най-потърпевшите. Първото наводнение е на 17 декември, когато се оказва, че е от стара канализация. Жената дори не може да преброи колко пъти от тогава насам е принудена да чисти отпадните води от дома си. За последно само преди броени дни.
Унищожени са врати, мебели, електроуреди, килими и пътеки, дърва за огрев. Разкопаната улица носи и други несгоди на живеещите тук.
Част от водата е заустена във временна тръба, а общината възлага спешен ремонт на изпълнител. Основното затруднение идва от напълно компрометираната канализационна мрежа.
Работата на фирмата се затруднява още от новоположените чугунени тръби за водния цикъл и трасетата на другите оператори, които са над нивото на канала. Но дори и след ремонта проблемът няма да бъде окончателно решен, смята Пламен Тодоров.
Фирмата ще приключи своята работа до неделя, но е необходима нова канализация в целия квартал.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*