От 10 години чиста питейна вода се излива в канализацията на Добрич – градът с най-големи загуби – над 80% на животворната течност. Сигнали за това са подавани многократно във ВиК, твърдят жители на ул. „Бачо Киро”. Последният е отпреди броени дни, но всички са без резултат.
В топика на ул. „Бачо Киро” около номер 41 има няколко къщи. От двора на една от тях, която е необитаема, извира питейна вода, тече по уличката и се влива в близката шахта. Мъжът разказва, че преди два дни отново е подал сигнал във ВиК, но реакция оттам няма. Междувременно възниква и нов повод да се обърне към нас – този път, заради подмяната на тръбите по водния цикъл. Това не е единичен случай, коментира зам.-кметът арх. Боян Коларов. Изпълнителите на водния цикъл обаче се ръководят от новия устройствен план и на практика за тях въпросните няколко имота се считат за един, затова работата им се изчерпва с прокарването на тръбата до регулационната граница. Отклоненията до отделните жилища всеки собственик изгражда за своя сметка.
За разливът от чиста вода по улицата, гл. инженер на ВиК Павел Павлов ни увери, че след сигнала ни е разпоредил неработещото сградно отклонение да бъде прекъснато.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*