Кметът на Добрич награди победителите в конкурса „Мартеница ти дарявам”. Йордан Йорданов благодари на децата за положените усилия и за всички изработени мартенички по повод празника Баба Марта. Той им пожела да са успешни, винаги да отстояват себе си и да не се предават пред нищо.
В тазгодишното издание на конкурса на Община Добрич и Екоколект АД се включиха 283 деца. Най-добрите мартеници са определени от комисия в състав: Ивелина Костадинова и Христо Даскалов – експерти в общинската дирекция „Инфраструктура и околна среда” и Димитрина Русева от Дирекция „Хуманитарни дейности”.
В първа възрастова група призовото място е отредено на Ренета Христова от втори клас на СУ „Св. Климент Охридски”. На второ е избрана мартеницата на Михаил Михайлов от СУ „Димитър Талев”, а трета награда е за Люси Сашева от 2 а клас на ОУ „П. Волов“.
Победителите от втора възрастова група са Стефани Станчева 4 Б клас от СУ „Св. Климент Охридски“, Виктор Венциславов и Даниел Славов, от 4 Е клас на училище „П. Р. Славейков”.
Община Добрич връчи и 42 поощрителни награди за най–оригинални мартенички.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*