454 деца и ученици взеха участие в областния конкурс – рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич и Драматичен театър „Йордан Йовков“. Днес зам.-кметът д-р Емилия Баева награди победителите в конкурса.
Тя благодари на всички участници, техните родители и учители за подкрепата да се явят на дългоочакваното събитие. В първа възрастова група призовото място беше отредено на 7-годишната Даная Георгиева от ДГ №23 „Звездица“. След нея се наредиха Моника Димитрова от ДГ №20 „Радост“ и Александър Драгнев от ДГ № 10 „Слънчице“. Във втора възрастова група първото място беше отредено на Николай Иванов от СУ „Любен Каравелов“, гр. Добрич с подгласници Александра Чанева от СУ „Йордан Йовков“ , гр. Тервел и Стефания Раденкова от СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Добрич. Максим Панайотов от СУ „П.Р.Славейков“, гр. Добрич завоюва първото място при трета възрастова група. След него се наредиха Давид Велков от СУ „П.Р.Славейков“, гр. Добрич и Йордан Анков от СУ „Димитър Талев“, гр. Добрич. При най-големите водещ в класирането е Ясен Георгиев от СУ „Йордан Йовков“, гр. Тервел, втора е Мария – Радена Божкова от ЕГ „Гео Милев“, гр. Добрич и трета съученичката й Надежда Георгиева.
Специалната награда беше присъдена на Ростислав Костов от ЕГ „Гео Милев“ за изпълнението на „Песен за човека” от Вапцаров. Малката Даная очарова журито с изпълнението на стихотворението „Левски” от Цветан Ангелов.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*