Петиция срещу закриването на четвъртата паралелка във финансово-стопанската гимназия в Добрич подеха учители. Несъгласие с план-приема за новата учебна 2019/2020 година изразиха и родители и ученици.
Зад петицията стоят всички учители от гимназия „Васил Левски”. На педагогически съвет те са утвърдили 4 паралелки за план-приема в осми клас. За съкращаването на паралелката по данъчна и митническа администрация научават от медиите. Припомняме, че решението за това беше взето на заседание на Областната комисия по заетост миналата седмица. Паралелката съществува вече над 10 години и предоставя възможност на учениците да се реализират в различни аспекти на икономиката – не само в държавната администрация, но и в частния сектор. Над 95% от учениците в гимназията продължават образованието си във висше училище. Елеонора и Галияна вече са приети да следват „логистика”. Не всички ученици ще продължат с икономически специалности, но обучението тук е подготовка и за живота. В момента тук се обучават около 500 деца. Петата паралелка в гимназията беше съкратена преди 4 години. Родителите са категорични, че няма да позволят да бъде закрита още една.
Петицията е адресирана до министъра на образованието, парламентарната комисия, началника на Регионалното управление по образование и кмета на Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*