26-годишният Георги Георгиев от Нови Искър, който уби семейството си, е страдал от туберкулоза, епилепсия и редица други заболявания. Според публикации на майка му в социалната мрежа, тя е посъветвана от специалисти Георги да постъпи в Държавна психиатрична болница в село Карвуна.
Директорът на клиниката д-р Нягол Няголов съобщи, че клиниката е единствената в страната, специализирана в лечението на болни с психични разстройства и туберкулоза. За да бъде настанен тук пациент, той задължително трябва преди това да е диагностициран и съпътстван от медицинска документация със заболяванията му. В кореспонденцията на болницата няма документ, чрез който семейството на Георги, самият той или съдебна инстанция да искат настаняването му за лечение.
Майката на Георги – Ирена отправя апел за помощ още през октомври 2017 година. Необичайното в случая е, че тя заявява, че е необходима сумата от 6000 лева за лечението на сина й в психиатричната болница. Д-р Няголов е категоричен, че престоят при тях е безплатен, защото статутът на здравното заведение е държавен.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*