Интерактивна образователна игра „Търси се България” създадоха ученици от добричката гимназия „Райко Цончев”. Тя е посветена на Националния празник – 3-ти март. Играта има състезателен характер и ще стартира на 20-ти февруари, а в края на месеца ще бъдат обявени и наградени победителите в нея. Тя е базирана е върху интерактивно безплатно приложение, което всеки може да си изтегли от интернет. Целта е децата да се огледат около себе си и да открият „късчета история”, споделя преподавателката им Надежда Иванова.
Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити. Голяма част от задачите изискват и снимки, а маршрутът е по символични за Добрич места. Младежите от 9-ти и 10-ти клас се включват в разработката с ентусиазъм. Сами измислят името на играта, създават логото й и под ръководството на преподавателите си изготвят съдържанието й.
Презентацията на играта може да бъде открита на сайта на Регионалния исторически музей. Наградата, осигурена от общината е екскурзия за победителите до мястото, където е подписан Кючуккайнарджанския мирен договор между Русия и Османската империя през 1774 година.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*