Фекални води извират от шахта в добричкия квартал „Балик” и изтичат по улицата между жилищни сгради и хранителни магазини. Жители от няколко блока в близост и наематели на търговски обекти се оплакаха, че в продължение на седмица ежедневно звънят във ВиК, но никой не откликва на жалбите им.
Ирина е наемател на търговско помещение от 5 години и заявява, че проблемът с канализацията съществува, откакто се е нанесла. В последната седмица обаче ескалира, а никой не се наема да го разреши. Особено сериозно е положението вечер, когато хората се приберат от работа и си вземат душ. Възрастните хора трудно се придвижват по улицата. Живеещите в съседния блок 20 напомнят, че и мазетата им са пълни с отпадни води, а проблемът с канализацията е много по-стар. 84-годишният Димо споделя, че 40 години е работил в дом за хора с тежка олигофрения, но комуникацията с тях е била по-лесна, отколкото с ВиК.
Припомняме, че преди 7 месеца след наш репортаж за наводнения блок 20, от общината изпратиха комисия да разследва причините. Зам.-кметът арх. Боян Коларов съобщи, че днес от водното дружество са обещали след седмица да сменят канализационната тръба, която обслужва всички околни сгради.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*