Съдебни битки започват семействата, които от 35 години чакат да бъдат завършени жилищата им в блок „Добрич”. Дори сградата да бъде завършена, те ще дирят по съдебен ред обезщетения за причинените им вреди.
Осемнайсет от отчуждените двайсет и едно семейства ще подадат искове в 2 инстанции, които адвокатът им Анели Чобанова засега запазва в тайна. Тя обаче е категорична, че подобен казус няма в цялата практика на Европейския съд по правата на човека на дела срещу България по подобни случаи – в най-тежките ситуации хората са чакали максимум 21 години. Паралелно със съдебните искове за пропуснати ползи, хората днес отново са внесли иск до ОбС за отпускане на средства за довършване на сградата. Припомняме, че предложението на кметския екип за теглене на заем за градежа беше отхвърляно на 3 пъти. Рентгенологът Димитър Ганчев е на 36 години, когато отчуждават имота му. Сега е на 74 и не вярва, че ще доживее да се нанесе в собствения си апартамент.
Пред съда ще бъде оспорено бездействието на администрацията от предходните мандати, независимо, че според защитникът делата ще траят не по.малко от 5 години.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*