Поредна успешна година с близо 190 милиона лева приходи отчита за 2018-та офисът на Националната агенция по приходите в Добрич. Това нарежда региона на пето място в страната по събираемост на задължения.
7,2% ръст на приходите от данъци и осигуровки са постигнали данъчните през м.г. спрямо 2017-та, съобщи пред журналисти директорът на офиса на НАП в Добрич. Сред причините беше отчетен обективния довод за повишаването на осигуровките с 10 на сто, но и там офисът бележи преизпълнение. Данъчните са заложили основно на доброволното начало. За старите вземания обаче са предприети редица мерки. Лятната кампания по морето с над 5600 проверки е вдигнала чувствително оборотите в сектор туризъм. Близо 50 обекта са били запечатани за месец, заради неиздаване на касови бележки или въобще липсата на фискални апарати. Проверени са и над 9600 автомобила за зареждане на обектите.
След кампания на приходната агенция са подадени и 480 декларации от земеделски производители, които до този момент не са регистрирали приходите си от производство и субсидии.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*