Два нови варианта за завършване на строящия се от 35 години жилищен блок „Добрич” в центъра на града постъпиха в рамките на бюджетната сесия на Общинския съвет. Групата съветници от ГЕРБ оттеглиха предложението си в капиталовата програма на общината да залегнат собствени приходи от 1,5 млн. лв. за сградата, тъй като не успяха да посочат източник на средствата.
На сесията през февруари кметът Йордан Йорданов ще внесе предложение да бъде изтеглен краткосрочен заем от 600 000 лева. Парите, заедно с цялата общинска собственост в сградата, ще да бъдат дадени на изпълнителя. Така ще има сигурност за довършване на блока, посочи градоначалникът. Вторият вариант беше предложен от общинския съветник от ГЕРБ Надежда Петкова. Нейната идея е в общинската част на блок „Добрич” да бъдат изградени социални жилища, които да бъдат построени с европейските средства, отпуснати за приют. По думите на Петкова такава практика има вече в столична община, където е реализиран подобен обект. Контра аргументите на местната администрация са, че градът изпитва остра нужда от приют, а подмяната на одобрения вече проект, дори и да бъде допусната, ще забави допълнително строежа. Февруарското заседание на общинския съвет ще се състои на 26-ти.
Припомняме, че 35-годишният строеж в центъра на Добрич държи като заложници 21 отчуждени семейства. Трето поколение от прогонените фамилии очаква собствените си жилища.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*