Бюджет от 66 млн. 303 хил. лв. за настоящата година гласува с пълно мнозинство Общинският съвет на Добрич на редовното си заседание днес. Внесени бяха няколко допълнителни предложения за финансиране.
Средствата за делегираните от държавата дейности са в размер на 41 млн. 437 хил. лв., а приходите за местни дейности – 24 млн. 866 хил. лв. Общата субсидия от републиканския бюджет е малко 38 млн. 150 хил. лв. Внесено беше допълнително предложение за финансиране на МБАЛ – Добрич с 60 хил. лв. за закупуване на анестезиологични апарати. Герман Германов, общински съветник
Съветниците подчераха, че ще отпуснат пари само ако мажоритарният собственик на болницата – държавата им позволи да вдигнат капитала си, както тя прави досега еднолично. Разгледано беше и предложение от спортните клубове за увеличаване на субсидията им с 200 хил. лв. Подчертано беше, че целият резерв на бюджет 2019 е 380 хил. лв. и е невъзможно половината от тях да се заделят за спорт. Единствено изграждането на стъклена преграда в зала „Добротица” беше одобрено в това перо. По предложение на бюджетната комисия са завишени с 20 хил. лв. средствата за безплатни карти за транспорт на пенсионери и хора с увреждания, гласувани бяха още 15 хил.лв. за 3 нови спирки и 20 хил. лв. за контейнери за смет.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*