За втори път финалът на сагата „блок „Добрич” се размина с един глас на извънредното заседание на Общински съвет днес. С това свое решение местният парламент отхвърли възможността строящата се от 35 години сграда да бъде завършена с дългосрочен кредит.
След двучасови дебати, спорове по законосъобразност, процедурни хватки и прегласуване на две предложения, докладаната не беше приета. Припомняме, че сумата беше редуцирана от 2,5 на 1,5 млн. лв. в три последователни заседания на ОбС, две от които извънредни. Последното предложение беше внесено от ВМРО и компромисно подкрепено от останалите партии с представителство в местния парламент, с изключение на групата на ГЕРБ и един от двамата съветници на НФСБ. Мнозинството настоява администрацията да задели малко над 1,5 млн. лв. собствени средства за довършването на блока. Бившият финансов зам.-кмет Иван Колев беше атакуван, че в предходните мандати на ГЕРБ строежът не е довършен. Завишаване на бюджета с 16,5% е нереалистично и неизпълнимо, коментира кметът Йордан Йорданов.
Групата съветници от ГЕРБ внася предложението си в бюджетната сесия, на 29-ти януари. Ако то бъде прието, кметът ще се възползва от опцията да го атакува в съда.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*