Продължава сагата с добричките отчуждени семейства, които от 34 години чакат да бъдат построени жилищата им в блок „Добрич”. След два неуспешни опита на местната администрация да получи одобрение за теглене на заем за довършване на строежа, предстои нова извънредна сесия на ОбС. В това време хората мизерстват в покрайнините на града.
Мария и Дочо Маркови са едно от семействата, които вече над 3 десетилетия чакат жилищата си в прословутия блок „Добрич”. Жената с горчивина си спомня за деня, в който са ги отчуждили през 1985 година. Настанени са в оборотно жилище веднага след бала на голямата им дъщеря, която сега е на 52 години. От тогава търпят несгодите на общинския апартамент в края на града. Мария още пази неразопакован килим за своя нов дом, но надеждата им да се настанят там бавно гасне. Най-хубавите години от живота им са си отишли, а те са се превърнали в болни от тревоги старци.
Зефшан Мустафа е само на 27 години, когато попада в съседния блок. Жената живее при тези условия с болната си сестра. Не може да задели средства за подобрения в оборотното жилище, а и не смее, защото малкото пари, които може да спести иска да вложи в собствения си апартамент в центъра. И се чувства като заложник.
На 25 януари предстои втора извънредна сесия по казуса блок „Добрич”. Собствениците на имоти в сградата обаче заявяват, че няма да присъстват, защото са обезверени и ще търсят правата си по съдебен път.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*