Министерството на здравеопазването предостави целеви средства за капиталови разходи в размер на 770 000 лева на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Те са за закупуване на нов скенер, хемодиализни апарати и оборудване за отделението по съдебна медицина.
Добричката болница не е получавала досега финансиране в такъв размер, съобщи изп. директор д-р Светозар Байчев. Договорът вече е подписан и здравното заведение провежда обществени поръчки по изпълнението му. До средата на февруари трябва да бъде доставена новата диализна апаратура на стойност 140 000 лева, 10 000 от които са собствени средства на болницата. Основната част от субсидията – 600 000 лева са предоставени за 32-срезов компютърен томограф, но обществената поръчка е обжалвана в Комисията за защита на конкуренцията. Този път д-р Байчев е оптимист, че обжалването няма да осуети закупуването на скенера, а ще се обяви нова обществена поръчка, ако се наложи. В края на м.г. болницата вложи 185 000 лв. от бюджета си за ремонт на стария скенер, който аварира още през август.
Остатъкът от целевите средства в размер на 40 000 лева ще отидат за специализирано медицинско оборудване за патологията. В момента се подготвят тръжните книжа за конкурса за избор на доставчик.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*