От инфраструктурни обекти до кастрация на бездомните котки обхванаха предложенията на граждани и общински съветници по време на публичното обсъждане на бюджета на Добрич за 2019 година. От кметския екип отбелязаха, че тазгодишната финансова рамка бележи ръст от 13 на сто спрямо м.г.
Рамката на бюджета за 2019 година предвижда той да е 65 726 517 лева. Субсидията за държавни дейности ще е 40 860 693 лева, а от местни приходи се очаква да постъпят 24 865 824 лева. Увеличението на общата сума на бюджета е със 7 600 000 лева или с 13 процента повече от м.г.. Акцентът тази година е във функция „Образование”, за където са планирани близо 32 милиона лева. За здравеопазването те са 3,6 млн. лв., а за социалното осигуряване – 5,2 млн. лв. 13 милиона ще бъдат насочени към подобряване на инфраструктурата, а за култура и спорт – 5,2 млн. лв. Програмата за капиталови разходи ще бъде близо 1,5 млн. лв.
По време на обсъждането, Станислав Илиев поиска повече средства за спорт. Живко Стоянов поиска средства за благоустрояване кв. „Изгрев”. Общинският съветник Пламен Николов постави проблема с лошото състояние на спирките на градския транспорт. Последваха множество предложения за ремонти в инфраструктурни обекти, както от граждани, така и от съветници.
Арх. Надежда Пампорова направи предложение , общината да отдели финансов ресурс за подпомагане на болницата в Добрич, а Йоанна Дукова поиска средства за кастрация на бездомните котки. Всички предложения ще бъдат внесени заедно с проекто-бюджета за разглеждане от ОбС.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*