Два важни инфраструктурни проекта вълнуват жителите на добрички регион – околовръстното шосе на областния център и пътя Добрич – Албена, чиито ремонти се бавят вече с месеци. Зам.-областният управител Красимир Николов съобщи, че за всеки просрочен ден фирмата-изпълнител дължи неустойка на Агенция пътна инфраструктура, като възложител на обектите.
Една и съща фирма изпълнява обществените поръчки за двата обекта. Припомняме, че тя извърши и рехабилитацията на пътя Добрич – Варна в рамките на европейския проект, който обхваща околовръстното на Добрич или трасето от международния път Варна – Кардам. Дейностите по обходния път трябваше да приключат на 15 ноември, но ремонтът на мост „Сердика” се оказва по-сложен от очакваното. Междувременно от правителството пристига указание за повишена сигурност на мостовите съоръжения, във връзка с трагедията в Генуа, което допълнително забавя ремонта. Дейностите по цялото околовръстно шосе трябва да приключат до края на януари.
Ремонтът на пътя Добрич – Албена, който е с национално финансиране, беше спрян между селата Славеево и Одърци и от септември той стана практически неизползваем.
Агенция „Пътна инфраструктура” прави опит да наеме местна фирма за довършване на 4-километровия участък, но малките предприятия са поискали авансово плащане, което не е практика за националния бюджет, коментира Николов. По думите му, при добри климатични условия, рехабилитацията ще приключи още тази пролет.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*