Ненужните вече коледни елхи може да бъдат използвани и като храна. За 12-та поредна година Центърът за защита на природата и животните в Добрич приема празничните елхи и клонки, които вместо да се изхвърлят, да послужат за храна на обитателите му. Те са любим деликатес за преживните животни.
Вместо да изхвърлим празничните коледни дръвчета, можем да зарадваме с тях животните в зоопарка. Идеята е заимствана от берлинския и се реализира за първи път у нас през 2007 година от екипа на Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Първи посрещат лакомствата трите лами и магаренцето Попи. Двама от редовните посетители на зоопарка са 5-годишните братя Дамян и Самуил. Те не пропускат да нахранят любимците си. Сред първите дарения от иглолистни, които пристигат тук, е триметровата елха от куклен театър „Дора Габе”, която досега радваше децата, а сега и животните.
Центърът за защита на природата и животните в Добрич е първата лицензирана зоологическа градина в България. Разположен на площ от 160 дка, той е обитаван от над 140 животни от 42 вида.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*