Успешна година отбеляза една от най-атрактивните дестинации в област Добрич – „Двореца“ в Балчик. Увеличават се туристите, както и приходите от тях. Освен с впечатляваща архитектура, културното средище привлича посетители и с множество събития, които организира.
Около 260 хиляди са посетителите на „Двореца“ през първите девет месеца на миналата година. оказва се, че най-много са посетителите от северната ни съседка, които са близо 116 хиляди. След тях се нареждат българите, които са близо 57 500. 36 600 са руските туристи посетили двореца, а поляците са близо 22 хиляди. От 2014 година досега приходите в „Двореца” са се увеличили двойно, като за последната надхвърлят 10 на сто. Основните приходи са от билети. Проблемът за посетителите с двойното таксуване от страна на Ботаническата градина и архитектурния комплекс „Двореца” обаче остава, защото все още не е постигнато споразумение между стопаните на обектите – Софийският университет и Министерството на културата.
И през новата година туристите ще трябва да се редят на две опашки, за да платят 6 лева за посещение в „Двореца” и 8 лв. за Ботаническата градина.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*