Коледен благослов за нови творчески успехи на екипа на Регионалния исторически музей отправиха второкласници от училището по изкуства в Добрич – „Свети Климент Охридски”. Децата участват във фолклорния клуб „Златна ябълка”, който от години си партнира с музея.
В Дом-паметник „Йордан Йовков” децата от хореографската паралелка на средно училище „Охридски” направиха своя сценичен дебют с коледна благословия. Те непринудено върнаха присъстващите назад във времето и ги направиха съпричастни на рождественските традиции. Цялата паралелка от 21 деца има допълнителни занимания в клуб „Златна ябълка”, където освен танците, които изучават в час, попиват знания и за останалите форми на народното творчество.синхрон 1 – Руска Симеонова – ръководител на класа и на клуб „Златна ябълка“. По думите на Руска Симеонова се забелязва нарастващ интерес от страна на младите семейства към фолклора и това е особено осезателно в последните два випуска на училището по изкуства.
Това завръщане към народните традиции е пряко свързано с наблюдавания в цялата страна бум на клубове за фолклорни танци, смята още преподавателката

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*