Наградите „Спортист на Добрич” за 2018 година бяха връчени на официална церемония днес. Общо 30 души – журналисти, общински съветници и спортни деятели дадоха своя глас за номинираните спортисти.
Каратистът Пеньо Пенев е Спортист №1 на Добрич за 2018 г. Състезателят на КК „Самурай” събра 234 точки за безапелационното си представяне на всички републикански състезания, Първо място на „Ката” на Европейското първенство в Португалия за мъже до 21 г. и шампионска титла в най-стария турнир на Европа „Златен пояс”. Талантливият младеж тренира карате от 13 години. На второ място в класацията е лекоатлетката Радосвета Симеонова с 211 точки, а на трето – щангистът Юндер Бейтула с 204 точки. Отличието за „Най-добър отбор” получи мъжкият хандбален тим на „Добруджа”, с треньор Георги Андреев. Отборът е участник в европейските клубни турнири за 14-та поредна година, което е прецедент за българските клубове във всички спортове.
Волейболистът Теодор Йорданов получи първата награда за млад талант, а при спортистите с увреждания, тя отиде при състезателката по стрелба Милена Тодорова.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*