Автомобилите на ключовите свидетели по делото, нашумяло като „Суджукгейт” – Кирил Костов и Людмил Ганчев са опожарени тази сутрин. В 2.48 минути чрез телефон 112 в Областната дирекция на МВР в Добрич е получен сигнал от 29-годишен мъж, че гори паркираният пред входа на жилищен блок на ул. „Кирил и Методий” лек автомобил «Шкода» с добричка регистрация. В тази кооперация живее Кирил Костов, чиято собственост е запалената кола. Установено е, че двигателният отсег на автомобила, както и предните две гуми са изгорели.
Четири минути по-късно е подаден сигнал от 47-годишна жена, че гори управляваният от нея автомобил «БМВ», паркиран зад жилищен блок на ул. „Райко Цончев”. При огледа е установено, че автомобилът е напълно изгорял. Обгорени са и вратите на гаражите пред които е бил паркиран. По непотвърдени данни, жената, подала сигнала, е съпруга на Людмил Ганчев.
Извършени са първоначални огледи на местопроизшествията в условията на неотложност, а по-късно и повторни огледи, съобщиха от Окръжна прокуратура. За всеки от случаите е започнало досъдебно производство. Разследванията се извършват от Първо РУ на МВР – Добрич и се наблюдават от Районната прокуратура. Към момента извършителите на деянията не са установени.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*