Гимназията по ветеринарна медицина в Добрич е модернизирана с инвестиция от 1 300 000 лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. След 6-месечна реконструкция на учебния корпус, физкултурния салон и двора, сградата днес беше официално открита с тържествен водосвет.
В рамките на проекта е извършено цялостно саниране на сградата. Нови отоплителни инсталации са изградени в двете сгради, като в учебната има соларна система за топла вода. Подменени са покривните конструкции, водопровода, канализацията и електрическата система. Ремонтирани са всички класни стаи, лаборатории, библиотеката и санитарните възли. Изградени са пожаро-известителна система и видеонаблюдение. Директорът на гимназията д-р Светла Тодорова благодари на колегите си от училище „Вапцаров”, които приютиха бъдещите ветеринарни специалисти, докато траят ремонтните дейности. Кметът на Добрич обеща реализация и на други подобни проекти.
Професионалната гимназия по ветеринарна медицина е сред четирите тясно специализирани училища в страната и единствено в Североизточна България за ветеринарно дело. В нея се обучават ученици от седем области.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*