Между 14 и 41 дни закъсняват дейностите по проекта за водния цикъл в Добрич, в различните обекти. Един от основните проблеми, с който се сблъскват фирмите, полагащи водопровода е липсата на подземен кадастър. Въпреки това, строителите ще съумеят да наваксат с графика, уверяват от ръководството на проекта.
Най-бавно се изпълняват строително-монтажните дейности по пречиствателната станция, където закъснението е с близо 2 работни месеца. Стартирали късно, заради неразбории с електрическата компания. На журналистически въпрос кога автомобилите ще могат да се движат спокойно без опасност от пропадане, ръководителят на проекта заяви, че ако се спазват техническите указания не би следвало да има слягане на земните пластове след изкопите. Изпълнението на реконструкцията на пречиствателната станция към момента е 60%, фирмата, която полага над 45 км. водопровод е изпълнила дейностите си на 70 на сто, а втората, в чийто обем на работа влизат 30 км. – е надхвърлила 83%. Изпълнението на канализационните колектори е на ниво съгласуване на плановете с различни инстанции.
В рамките на проекта се предвижда асфалтиране само върху траншейните изкопи. Настилка вече се полага само там, където старите водопроводи са изключени.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*