Тежки камиони със строителни отпадъци замърсяват и рушат общински път в индустриална зона „Север” в Добрич. За това алармираха собствениците на фирми в съседство. На места настилката е пропаднала, а самосвалите са нанесли поражения и на водопроводна тръба.
Проблемът е предизвикан от депо за строителни отпадъци, обособено в празен частен парцел в края на улицата. Одобрен е проект за вертикална планировка и към депото се пренасочват всички камиони, които носят инертните материали от изкопите за водния цикъл в града. Каросериите на самосвалите обаче не са покрити и част от отпадъците се разпиляват. Енчо Манев вече е претърпял и поражения по техниката в сервиза си, заради наносите от кал.
Проблемът се обостря със сезонните валежи и с водната авария, също предизвикана от тежката техника. Арх. Коларов съобщи, че по сигнала ни вече се работи – изпълнителите по проекта за водния цикъл ще организират регулярно почистване на пътя, а водното дружество е уведомено за аварията, която трябва да отстрани.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*