400 деца участваха в конкурса на община Добрич за изработване на коледна картичка. Най-красивите от тях ще бъдат изпратени до Народното събрание, Министерски съвет и Президентството, партньорски градове, чуждестранния дипломатически корпус у нас, фирми и организации от страната и чужбина.
Конкурсът се провежда за трета поредна година и вече излиза от рамките на Добрич – за първи път в него се включиха и деца от Търговище, съобщиха организаторите. Кметът на Добрич Йордан Йорданов днес награди победителите. Осемгодишният Гюркан Ерол от СУ „Димитър Талев“ получи първа награда, за картичката си, изобразяваща снежен човек. Малкият победител още се колебае какъв подарък иска от Дядо Коледа, но пожела ни всички деца и на себе си да са живи и здрави. От кмета той получи таблет. Общо 33 награди бяха раздадени на малките творци, вложили най-голямо старание и креативност в своите произведения.
Идеята за конкурса се ражда преди 3 години, когато от местната администрация решават финансовият ресурс за закупуване на стандартни поздравителни картички да отиде при децата във вид на награди.
Пълен запис на награждаването гледайте в предаването ни „Добруджа днес“.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*