В Окръжен съд – Добрич започна наказателно дело срещу кмета на Шабла Мариян Жечев, спрямо когото е повдигнато обвинение за неправомерно усвоени европейски средства по проект за реконструкция на градския стадион. Според обвинението, става въпрос за близо 268 хиляди лева от Програмата за развитие на селските райони.
Съдът днес даде ход на делото. Прокуратурата твърди, че на 13 ноември 2015 г., пред Регионална разплащателна агенция на ДФ“Земеделие“, подсъдимият е представил неверни сведения за изпълнението на проекта, за да получи средства в размер на 525 488.25 лв. без ДДС, предоставени от фондове на Европейския съюз на българската държава. Неверните данни се съдържали в „Заявка за окончателно плащане“ и приложени към нея документи. Неизпълнените строително-монтажни работи са описани в 86 позиции в обвинителния акт. Твърди се още, че на 21 декември същата година са били получени 267 836.64 лв. от заявените средства. Обвинението отбелязва, че подсъдимият е извършил деянието в качеството си на кмет, представляващ Общината по договора за проекта за реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла. Мариян Жечев не приема и експертизата на прокуратурата.
Делото ще премине по общия ред с призоваване на всички 40 свидетели и 3 вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 януари 2019 г., когато са призовани на разпит първите 10 свидетели.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*