На три места в Добрич ще бъдат поставени контейнери за събиране дрехи, съобщиха от Общината. Предстои в началото на следващата година да бъде сключен договор с най-голямата българска компания за сортиране и търговия на едро с дрехи втора употреба.
Два от контейнерите ще бъдат разположени в централната част на града, а третият – в ЖК „Добротица“. Те са изработени по начин, който не позволява да се отварят от вандали. Фирмата, с която ще се сключи договор, има разрешително за събиране, сортиране (подготовка за повторна употреба) и ръчно сепариране на дрехите, съобразно качеството и вида им. Негодните за употреба облекла и други текстилни материали се балират и предават за последващо оползотворяване на други фирми. Компанията вече има поставени контейнери в градовете Бургас и Стара Загора, а най-близкият й склад се намира във Варна.
50% от българите поне веднъж са пазарували дрехи втора употреба, сочи първото по рода си социологическо проучване на Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора ръка, оповестено през октомври.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*