Над 150 са вариантите за промяна на данъка върху моторните превозни средства, след приемането на т.нар. екологичен компонент, съобщиха от община Добрич. До 21 декември местната администрация трябва да промени и Наредбата за налозите, които влизат в сила от следващата година.
Цяла седмица финансистите на община Добрич се занимават с изчисления за новия данък върху колите. Проектът за промени в Наредбата за местните данъци и такси трябва да бъде публикуван за обществено обсъждане до 21 декември, тъй като срокът за влизане в сила на новия налог е 31 декември. Категорично ясно е, че драстично се вдига данъкът за мощните автомобили, които досега се водеха в категория Ен 1. Оттук нататък следват разчети за новия начин на облагане на превозните средства в категориите за възраст и екология.
Освен на публично обсъждане, новите ставки трябва да бъдат подложени и на гласуване в ОбС. През следващата седмица от местната администрация ще подготвят примери как конкретно се променя данъкът за автомобил от дадена категория.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*