Обновената Пожарна в Добрич официално беше открита днес. В комплекса от сгради са вложени 600 хиляди лева, 510 хиляди от които – европейско финансиране. В тях се помещават Регионалната дирекция и Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.
Проектът включва хидро и топло изолация на сградата, газифициране и частични конструктивни ремонти. Реализирането на мерките за енергийна ефективност са част от Инвестиционната програма на Община град Добрич, като по-голямата част от средствата са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Обновената 30-годишна сграда, беше открита с водосвет, отслужен от архиерейският наместник Иван Дойчев. Отецът благослови и работещите в пожарната над 100 души – огнеборци и администрация. Кметът на Добрич благодари на екипа, осъществил проекта и съобщи, че предстои реализация и на други идеи по същата програма. Комисар Димитров благодари на колегите си, които активно са участвали в ремонтните дейности.
На събитието присъстваха всички огнеборци, обслужващи територията на двете съседни общини – Добрич и Добричка, областният управител Красимир Кирилов и директорът на Областната дирекция на МВР – ст. комисар Никола Панчев.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*