219 милиона лева са привлечени от европейските фондове през настоящия програмен период от 2014 до 2020 година в Добрички регион, без Програмата за развитие на селските райони. Сключени са договори за реализация на 99 проекта, съобщават от Областния информационен център.
Най-много средства са привлечени от община Добрич за реализацията на 39 проектни предложения. След нея се нареждат общините Ген. Тошево и Балчик с по 12. Бизнесът е спечелил финансиране за 23 проекта.
Част от иновативните идеи са за дигитализация на стопанствата, за наблюдение от въздуха на почвата и растежа на земеделските култури. По думите на Геновева Друмева все повече средства ще се дават за иновации. Консултантите на Центъра са търсени често от млади фермери, които искат да стартират собствен бизнес. Най-много проекти – 30, са реализирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. През декември се очаква да бъде оповестена и информацията за спечелените в областта проекти по Програмата за развитие на селските райони.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*