Шест снегорина ще чистят добричките улици тази зима. Машините са в готовност за първия сняг, снабдени са с Джи Пи Ес-и и устройства за разпръсване на пясък, съобщиха от почистващата фирма. Сключен е договор с подизпълнители за още 12 специализирани автомобила, които ще се ползват при необходимост.
Фирмата за зимно поддържане на уличната мрежа в Добрич разполага с достатъчни количества смеси и соли за опесъчаване още при първото застудяване и заледяване. При снеговалеж машините ще се задействат при покривка от 2-3 см. Организирани са дежурни екипи в 24-часов режим на работа, а при необходимост ще се включат всички, съобщи управителят на фирмата Калин Рачев. С приоритет са булевардите и главните улици с масов градски транспорт, около болнични заведения, полиция и др. институции.
В последните години фирмата беше глобявана нееднократно за несвършена работа. Това беше в основата на решението на ОбС и местната администрация снегорините да бъдат снабдени с Джи Пи Ес-и. От тази година те са свързани в система.
По думите на Рачев, забавяне в снегопочистването може да има само при много влошена метеорологична обстановка. Той изрази опасения, че дейностите по водния цикъл също може да попречат на работата им.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*