Община Добрич приключва изпълнението на проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“, с официалното откриване на обновената улица „6-ти септември”. Предстои на да бъде обособено кръгово кръстовище, след окончателното приключване на проекта на 16-ти декември.
Aрхиерейският наместник на Добричка духовна околия ставрофорен иконом Иван Дойчев отслужи водосвет на официалната церемония за откриването на улица „6-и септември“ днес. Лентата прерязаха кметът Йордан Йорданов и предприемачите Енчо Малев и Галин Господинов. Представителите на бизнеса споделиха, че 28 години са чакали тази отсечка да бъде обновена, защото осигурява важни транспортни връзки от града и страната. Реконструираната улица е с дължина над километър. Осигурена е достъпна среда за хора с двигателни и зрителни затруднения, изградени са прилежащи паркоместа. Вложените средства надхвърлят милион и 400 хил. лв. и се осигуряват по Оперативна Програма „Региони в растеж“. Кметът благодари на ВиК, че бързо са подменили водопреносната мрежа.
За по-голяма безопасност, на пресечката на улиците „6-ти септември” и „Ангел Стоянов” ще се обособи кръгово кръстовище, веднага щом климатичните условия позволят, каза още кметът.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*