Гост в студиото ни днес е зам.-кметът по устройство на територията в община Добрич – арх. Боян Коларов. Срещата ни е предизвикана от идеята за нова визия на централния кооперативен пазар в града, а проектът – да бъде осъществен с активното участие на добричлии. Наш екип направи малко предварително проучване за нагласите на наемателите и на клиентите на пазара, което ще видите в началото на разговора. Следват основните въпроси: какво, кога и как ще се случва в емблематичното за Добрич място и по какъв начин се свързва с по-голямата амбициозна крачка – нова централна градска част.
Във втората част на предаването Галина Бозукова ни среща пък с емблематична личност. Добричлии го познават. Вечно по улиците на града, дори през мразовитите зимни дни, бутайки количка, пълна с вестници и списания. От сутрин до вечер на крак и така вече 26 години – единственият останал разносвач на вестници в Добрич – 57-годишният Христо Димитров- Ицо, известен още като „Подвижния РЕП”. Христо не се отказва и е категоричен, че ще продължи да разнася вестници и списания, докато здравето му позволява.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Пазаруваща Жена 1 година ago

    Мъж да ми обяснява за пазаруване……….. ех че забавно! Той не бил пазарувал на пазара от поне 4-5 години, ама акъл дава. Освен в Добрич, търговските вериги не предлагали безплатен паркинг….. ех че лъжа! За вас не знам, но аз никъде не съм виждала Била, Лидъл,Кауфланд и т.н. чиито паркинг да се заплаща. / Поне 2 часа престой са безплатни/ . P. S. След този мандат, Община Добрич с какви дългове ще бъде оставена, след като веднъж плаща за изработване на oбщ устройствен план, после на урбанисти за същото / или просто да копират частта касаеща пазара/, после архитектурен проект, след което уж ще се допитваме с гражданите, но на принципа „по-равен от равните“ и накрая ефекта ще е нулев! A да…. щях да забравя „активния град“ изключва Балик – квартала с най-много млади хора!