Започва мащабно проектиране на нов кооперативен пазар в Добрич, съобщиха от кметския екип. Той ще включва не само терена с търговската площ, но и довеждащите към пазара улици и пл. „Македония”. В основите на проекта ще залегне мнението на гражданите – как искат да изглежда новият пазар?
Кооперативният пазар в Добрич е разположен в центъра на града върху площ от около 10 дка. Търговските маси са около 200, като само една трета от тях са на закрито – под полиетиленова шатра с метална конструкция. Тя обаче е силно амортизирана и нефункционална. Наемателите на пазара споделят, че заради липсата на свободни места за паркиране, големите търговски вериги крадат клиентите им. Проблемите в откритата част са не по-малко. Според клиентите обаче, обслужването не е на ниво, затова се ориентират към търговските вериги, където е позволено сам да избираш стоката.
От кметския екип съобщиха, че още следващата седмица започват проучване на нагласите на гражданите как трябва да изглежда пазарът, дали ще бъде постоянен и какви стоки ще предлага – вносни банани и портокали или само плодове и зеленчуци на местни производители.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*