Допитване до гражданите за това как искат да изглежда Кооперативният пазар в Добрич ще направи Общината, съобщи зам.-кметът арх. Боян Коларов. Той сподели, че през годините непрекъснато са търсени варианти за обновяването му.

През това време расте и недоволството на работещите там от условията, които са им предоставени.

Представители на Общината са обиколили всички построени или ремонтирани пазари в България през последните години с цел да се почерпи опит.

За пример арх. Коларов даде пазарът в Стара Загора, който е най-новият в страната. Там приложените технически решения за вентилация и отвеждане на водите при миене сработили само в първите 3 седмици.

Идеята е да се разработи мащабен проект, който ще включва не само терена с търговската площ, но и довеждащите към пазара улици и пл. „Македония”. Досега само в София е правен подобен проект, съвместно с жителите на столицата, за натоварената улица „Иван Асен Втори“ от група урбанисти. Техен представител вече се е запознал на място с нашите проблеми. Очаква се до края на седмицата, те да изпратят график, по който ще започнем работа с гражданите на Добрич, съобщи арх. Коларов.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*