Гост в студиото ни днес е д-р Мариян Ананиев – управител на Диагностично-консултативен център 1. С него ще разговаряме за основните проблеми в най-голямото доболнично заведение в Добричка област, а и в здравната система като цяло и как те се отразяват на пациентите. Има ли опасност от затваряне на кабинети и закриване на медицински услуги? Какви са притесненията относно финансирането на бившата поликлиника, която обслужва средно по 500 пациенти на ден – отговор на тези и други важни въпроси, гледайте след малко.
Тази седмица ни зарадва с добра новина – учителката Мария Кирилова – преподавател в ЕГ „Гео Милев“ и частна гимназия „Райко Цончев“ е сред отличените лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с грамота за най-активно участие в провелата се от 6 до 21 октомври Европейска седмица на програмирането. Тя включваше над 600 инициативи в цялата страна, в които участваха над 24 000 деца. Грамотата на Мария Кирилова е в категорията „Учител с най-много разработени и предоставени ресурси“.
Галина Бозукова ни среща с наградената преподавателка, за да научим повече за разностранната й дейност, но и за възможностите за обучение и развитие на деца с изявен интерес към програмирането в град с мащабите на Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*