Близките на Желяз Андреев посрещнаха с радост новината, че няма да бъде екстрадиран в САЩ. За тях обаче това е само първата стъпка към пълното му оневиняване.
Припомняме, че през април властите на съединените щати поискаха екстрадицията на 29-годишният Андреев, който заедно с четирима свои колеги от кол център бяха обвинени в нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Добричкият окръжен съд отказа да го задържи за постоянно. След широко обществено недоволство, българските власти влязоха в преговори с американските за оттегляне на искането за екстрадиция. Майка му – Мариела Денчева посреща удовлетворена положителната развръзка. Тя споделя, че последните 6 месеца са били страшни, изживяни в трепет. Сега е обнадеждена за последната развръзка. Като вярваща жена тя благодари първо на Господ, който по думите й насочил нещата в правилните ръце на правилните хора, на правителството и на цялата общественост, която подкрепи в най-тежкия момент нея и семейството й.
С изпратената вчера нота от американското правителство до Министерски съвет, се отменя екстрадицията и на останалите четирима колеги на Желяз Андреев

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*