Протест срещу високите цени на горивата започва в Добрич от петък. Той се организира от граждани, които очакват към тях да се присъединят и професионални шофьори от транспортни фирми. Предвиден е автопоход по булевардите на града с развети знамена.
Протестът е срещу високите цени на горивата, срещу лошото им качество и картела, който съществува в България, каза Мариян Аспарухов – организатор на протеста. По думите му, след като на световния пазар цената на барел петрол е 70-80 долара, а акцизите не са променяни от 2011 г., бензинът трябва да е около 1.69 лева, дизелът – 1.79 лева и газта – 0.80 лева. По думите му по бензиностанциите масово лъжат с количеството, което продават на клиента. Мариян, който подкрепя в протестите и майките с деца, призова съгражданите си за по-голяма активност.
Първият мирен протест ще се проведе в продължение на 3 дни – в петък, събота и неделя, а след това – до удовлетворяване на исканията им. Шофьорите няма да затварят пътища, но ще зареждат масово по бензиностанциите.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*