Здравната инспекция запечата физкултурния салон на добричко средно училище, заради течове. Вече 3 седмици децата от пети до дванадесети клас са принудени да покриват спортните нормативи на двора. Училищното ръководство е предприело частичен ремонт, но ще са необходими още 2 седмици, докато салонът отново бъде пуснат в експлоатация.
Регионалната здравна инспекция е издала предписание за ремонт на физкултурния салон на общинското училище „Любен Каравелов” още преди 2 години. Пари за такъв обаче няма и той е отложен. Тази година РЗИ го запечатва.
Нешев има над 30-годишен стаж в това училище и споделя, че ремонт на салона не е правен поне от 10 години. Директорът на училището Светла Иванова е договорила с кметския екип да заплати материалите по ремонта от бюджета на училището, около 3000 лева, а самите дейности да се извършат от общинско предприятие за тяхна сметка.Направена е още мазилка и боядисване на сградата. Частичният ремонт приключва, но РЗИ трябва да разреши салонът да се използва, а това ще отнеме още 2 седмици, съобщи директорът. Това обаче е само временна мярка, защото е необходим пълен ремонт на салона и нова хидроизолация на покрива. От такава се нуждаят и останалите корпуси в сградата.Екипът на училището и настоятелството със съвместни усилия са направили освежаване на коридорите за новата учебна година, подменени са радиаторите, монтирано е ЛЕД-осветление, а в стаите на най-малките ученици изцяло е подменена мебелировката.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*