Група общински съветници от ГЕРБ внасят предложение старата сграда на железопътната гара в Добрич да стане общинска собственост и да се възобнови. Кметският екип обяви, че приема идеята и заедно с гражданите на Добрич ще реши бъдещето на 108-годишният паметник на културата. Предстои решението да бъде взето на заседанието на ОбС на 30-ти октомври.
Оттук възникват по-важните въпроси: откъде ще се намерят средства за обновяването й, какви функции ще изпълнява и няма ли опасност да попадне в частни ръце.
За това ще разговаряме с нашите събеседници в студио – председателят на ОбС Иво Пенчев и председателят на Постоянната комисия „Законност, обществен ред и сигурност” Зорница Михайлова.
Преди това потърсихме мнението на наши общественици – вижте какво ни споделиха те в първата част на предаването.
И тъй като днес Православната църква почита паметта на св. великомъченик Димитър, беседата на отец Велико е посветена на големия християнски празник Димитровден, който се радва на особена почит и заема подобаващо място в народния календар. Според народните представи от Димитровден започва зимата. На днешния ден, освен именниците, празник имат и строителите. Екипът ни пожелава на всички здраве и благополучие.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*