Общинският съветник и лидер на „Атака” в Добрич Атанас Атанасов получи условно наказание за катастрофа, в която по непредпазливост причини смъртта на велосипедист. Окръжен съд – Добрич го лиши и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.
Атанас Атанасов получи условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок и беше признат за виновен в това, че на 1 юли 2015 г, при управление на лек автомобил, е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на 73-годишен велосипедист. Произшествието е станало непосредствено преди Т-образно кръстовище. Атанасов се движел по булевард „Добруджа” в посока от кв.„Рилци“ към Добрич, а загиналият по ул.„Хан Тервел“ в посока към кръстовището, по път без предимство. Велосипедистът навлязъл в булеварда и предприел маневра „завой наляво, а Атанасов не успял да предотврати удара. След инцидента той незабавно подал сигнал на телефон 112. В заключителните пледоарии представителите на държавното и частно обвинение посочиха, че подсъдимият е шофирал с превишена скорост от около 61км./час. Адвокатите му поискаха да бъде признат за невинен и оправдан, като изтъкнаха, че водачът се е движел по път с предимство, а велосипедистът е пресякъл кръстовището неправилно.
В последната си дума пред съда Атанасов изрази съжаление за случилото се, и изрази съболезнования към близките на загиналия. Той обаче заяви, че не се смята за виновен.
Атанас Атанасов заяви, че ще обжалва решението пред Апелативния съд – Варна.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*