Множество сигнали за необезопасени изкопи, заради дейностите по водния цикъл, са получени в Община Добрич. Основната причина е, че строителите бързат да завършат даден участък и да се прехвърлят на друг, коментираха от кметския екип.
ЛОТ 3 от проекта за водния цикъл в Добрич ще завърши според очакванията в края на т.г., а ЛОТ 2 – през пролетта на следващата. ЛОТ 1, който предвижда основно изграждане на канализация, е на ниво проектиране. Дейностите, които се извършват в момента обаче са съпътствани от множество сигнали и жалби на граждани. Друг проблем, който остава невидим за гражданите е че заради стремежа на изпълнителите по-бързо да си получат парите, се налага повторно разкопаване на трасетата с положени тръби, защото затварят изкопите в събота и неделя, когато не се осъществява контрол.
Голяма част от сигналите на граждани са свързани и с високата запрашеност на въздуха. От фирмите-изпълнители уверили, че вече ще използват автопрхосмукачки за почистване на обектите. По-голямата част от разкопаните улици по ЛОТ 1 ще бъдат асфалтирани до края на годината, съобщиха още от общината.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*