В Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе заключителна среща по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” и Министерството на културата. Партньор на библиотеката по проекта са ученици от III г клас на СУ „Димитър Талев“ и техните родители.

Специално подготвена от учениците презентация направи ретроспекция на всички дейности, извършени по проекта. Специално внимание бе отделено на родителите и тяхната съпричастност към усилията на библиотеката и училището да възпитат у децата ежедневна грижа за чиста околна среда.
Беше отчетена и кампанията „Лист по лист” за събиране на стара хартия, която ще бъде предадена на вторични суровини и със средствата закупени детски книжки и образователни игри.
Участниците се надяват с това да привлекат вниманието на граж даните към темата за замърсяването на околната среда и нуждата от ежедневни действия за нейното опазване. Галя Маринова, главен библиотекар в направление информационно обслужване благодари на децата за реализирания съвместен проект.
Проявата завърши с пожелания децата да бъдат истински посланици на идеята на проекта в училището, семейството, в своя град.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*