Щабът за изпълнение на общинския план за защита на населението при бедствия и аварии заседава в Община Добрич във връзка с подготовката за зимния период. Основните оператори изразиха опасения, че дейностите по водния цикъл в града, които и в момента създават аварийни ситуации, ще предизвикат още по-големи щети при минусови температури.
Представители на фирмата за снегопочистване и зимно поддържане не присъстваха на заседанието на Щаба. Срещата беше пренебрегната и от ВиК – Добрич, пожарната и полицията.
От електроразпределителното дружество информираха, че имат в готовност 10 специализирани автомобила и 15 аварийни екипа за града. Единствените опасения са дейностите по водния цикъл. Кметът на общината Йордан Йорданов, увери присъстващите, че до началото на декември 90% от проекта за водния цикъл се очаква да бъде завършен.
В учебните заведения са готови за зимния сезон, единствено в в ОУ „Стефан Караджа“ извършват смяна на котел, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева.
Представителите на здравните заведения и транспортните фирми в града увериха, че нямат затруднения относно зимната подготовка.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*