Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич приключи работата си по проект за подобрение на базата на работното място. Финансирането беше на стойност 250 000 лева, като част от него беше от бюджета на лечебното заведение.
В проекта бяха включени 600 души. Вече е въведена иновативна болнична информационна система в клинична лаборатория, която е свързана с отделенията микробиология и патоанатомия. Всяка проба на пациент получава бар код, като грешките в този случай са сведени до минимум, а информацията се проследява от всички работещи по даден случай. Направен е и онлайн модул за управление на човешките ресурси, с цел оптимизиране на работата в отделенията. С част от средствата са били платени пътните разходи на петима млади специалисти, които ежденвно пътуват от Варна до Добрич. Закупено е ново работно облекло за целия персонал на болницата. Такова лекарите на са получавали от 2005 година.
Средства по проекта са вложени още в доизграждане на пожаро-известителната система и подмяна на част от дограма в най-старата сграда на болницата.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Калинка 1 година ago

    Как ще останат мед.сестри в болницата, като всички се правят на икономиски в управлението на болницата. Смях в залата….Ама нали там всичко е шуро-баджанащина…Ботев-Григорова…що да не я пишем икономиска, и тя лев е взела от проекта